fbpx

Diodelaser

Diodelaser

Heeft u last van ongewenste en/of overmatige haargroei? Waar de haartjes goed zichtbaar zijn, zoals in het gezicht, op armen en op de benen, is definitieve laserontharing dé oplossing voor uw ongewenste haargroei. Het werkt snel en is zeer effectief. Met slechts een aantal behandelingen bent u op een veilige, verantwoorde en pijnloze manier verlost van ongewenste haargroei.

  • Nooit meer scheren, epileren of waxen
  • Geen ingegroeide haartjes of stoppels
  • Haarreductie van 80% tot 90% bij gemiddeld 10 behandelingen
  • Geen herstelperiode

Hoe werkt de Diode Laser?

Diode technieken werken op basis van 810 nm en hebben goed resultaat op donkere haren. De haren absorberen de diode laserenergie en radiofrequente energie. vervolgens vernietigt de warmte de groeicellen van de haartjes. Het gevolg, een zachte, gladde huid. Een bijkomend voordeel is dat met de Diode lasertechniek grote gebieden relatief snel behandeld kunnen worden.

Het haar groeit in 3 verschillende fases:
• De anagene fase
• De katagene fase
• De telogene fase

De anagene fase is de groeifase. Tijdens de katagenefase komen haargroei en pigmentvorming tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven.

De telogene fase is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in de anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.
Voor een optimaal resultaat zullen er gemiddeld 6 à 8 behandelingen nodig zijn.

Het effect ziet u na ongeveer 2 à 4 weken, dan begint een deel van de behandelde haren los te laten en ontstaan er onbehaarde plekken. U ziet dan wat kale plekken. U weet dan dat de kuur bij u aanslaat en het zeker zin heeft om door te gaan. Na 4 tot 5 weken kunt u een vervolgafspraak inplannen.

Het is noodzakelijk 4 tot 6 weken voor de behandeling en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Is de Diode Ice Laser veilig?

Van alle ontharingstechnieken is de Diode Ice Laser een van de meest geadviseerde technieken. Ook voor de donkere huid. Omdat de radiofrequentie heel veilig is voor de donkere huid, is de Diode Laser een zeer geschikte keuze. Daarnaast zorgt de combinatie Diode Laser en radiofrequentie voor een effectieve verhitting van de haarzakjes. Hierdoor is er minder kans op complicaties. De Diode Laser bezit het strenge FDA keurmerk.

Intake gesprek

Voorafgaand aan de behandelingen doen wij altijd eerst een intake gesprek met de klanten. Hierin bespreken we alle belangrijke informatie over de behandelingen. Hieronder kunt u alvast lezen waar u rekening mee kunt houden.

Wat moet ik vooraf weten?

Minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet epileren of harsen, want ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe zijn de haartjes nodig. Tijdens de behandeling ook niet meer epileren of harsen. Scheren mag wel. Op de dag van de behandeling of een dag voor de behandeling dient u het te behandelen gebied te scheren. U doet dit bij voorkeur met een wegwerpscheermesje. Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken, omdat het haartje daarna terug zakt in de huid. Hierdoor kan het niet als geleiding dienen voor het licht om te worden onthaard.

Behandeling is bij een donkere huid zeer zeker mogelijk. Bij een zeer donkere huid (zwarte huid) wordt eerst getest met een milde instelling op een onopvallende plaats op het lichaam, bijvoorbeeld onder de oksels. Als de huid er goed tegen blijkt te kunnen, kunnen we een tweede test doen met een hogere instelling. Het te testen lichaamsdeel wordt van tevoren geschoren.

Wat moet ik weten voor na de diodelaser behandeling?

Om te voorkomen dat uw huid zich na de behandeling gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam een maand te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer of op wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan SPF 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht van de behandelde plekken niet te vermijden is.
Voorts is het verstandig om gedurende twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik te maken van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat.
De haarzakjes die effectief behandeld zijn kunnen nooit meer een haartje produceren.
U mag uitgaan van 80% tot 90% haarreductie. 100% glad worden is niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid haarzakjes die slapen of slechts licht dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, menopauze, gebruik van medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten).

Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt blijven van ongewenst lichaamshaar. Het kan gebeuren dat er wat beharing terugkeert, maar nooit meer van dezelfde dichtheid. In dat geval heeft u een enkel onderhoudsbeurtje nodig.

Link certificaat: klik hier.